Tavoitteet

Ilman tavoitteita ei voi lähteä muuttumaan. Elämäntapamuutokseni tavoitteet ovat:

  1. Pois syyllisyyden kierteestä ja liiallisesta kiltteydestä. On viisasta ja oikeutettua pitää itsestään huolta, tehdä itselle sopivia valintoja ja elää mielekästä elämää ilman syyllisyyttä.
  2. Lisää aktiivisuutta eli liikuntaa elämään.
  3. Hyvää ruokaa ja reilusti. Ruoka antaa nautintoa elämään, se myös antaa itse elämän. Syömällä hyvin voi välttää monia sairauksia, kuten liikapainon aiheuttamaa kakkostyypin diabetesta. Laihdutus ei kuitenkaan ole ensisijainen tavoite, sillä kukaan ei laihduta aina. Painon pysyvä putoaminen oikeaan suhteeseen on vain tulos hyvistä loppuelämän ratkaisuista.
  4. Alkoholi ei tapa pöpöjä eikä syyllisyyttä, se tappaa vain ihmisen itsensä eli alkoholia vähemmän.
  5. Sopivasti lepoa ja mielekästä askaretta sekä työtä. Työ ei ole kaikille itsestään selvää, kaikilla ei ole työtä. Olen kiitollinen työstäni ja siitä, että ajoittain nautin siitä ja haluan kehittää sitä. Työstä ei kuitenkaan saa tulla elämän ainoa asia, sillä ilman palkkatyötäkin on elämää ja työtä. Ihminen on tärkeä ja rakas ilman työpaikkaakin, köyhänä ja sairaana. Missä sinua muistetaan, kun olet edesmennyt -ei työpaikalla, vaan rakkaiden ihmisten kesken, joille olit hyvä ja hellä.