Kehopositiivisuus

Viime viikko suhahti ohi vauhdilla. Vanhin lapsistamme vietti aikaa kavereiden ja omien harrastusten parissa, nuorempi kävi pari kertaa hiihtämässä kanssamme. Minäkin hiihdin, perinteisesti, hitaasti, mutta kuitenkin. Reilut 6km. Olen liikkunut joka toinen päivä ja esimerkiksi nyt lauantaina toisten pilkkiessä kävelin järven jäätä edestakaisin tutkien rantoja. Ruokavalion painopiste on ollut värikkäissä ja raikkaissa kasviksissa, mutta herkkujakin on mahtunut joukkoon, eikä iltoja ole istuttu kuivin suin. Viinilasillisten määrä on kuitenkin ollut vähäisempi kuin tavallisesti, sillä olen pyrkinyt puhelemaan itselleni rakastavasti, että en tarvitse enää lisäenergiaa myöhään illalla, uni on miellyttävämpää ja tärkeämpää kuin myöhään valvominen ja on mukava herätä aamulla tekemään jotain. Koetan muuttaa omaa viinikulttuuria pois arkisuudesta, sellaiseksi, että niillä hetkillä, kun otan lasillisen on oikeasti juhlava ja erityinen merkitys.

Alkoholinkäytöstä saisi monta postausta ja pohdintaa aikaiseksi, mutta koen, ettei vielä ole ihan sellaisen aika. Viini kuuluu jollain tavalla elämään, mutta sen ei pitäisi antaa määrätä ajankäyttöä tai elämäntapaa. Samoin kuin itseinhon ei pitäisi antaa määrätä omaa elämää tai suhdetta kehoon. Tänä aamuna maikkarin aamuteeveessä puhuttiin kehopositiivisuudesta. On valittu uusi Miss Plus Size mallikin edustamaan meitä isompia naisia. Minusta tällaiset mallit on ihan hyviä juttuja ja eri-ikäisiä, kokoisia ja tyylisiä malleja saisikin olla mainoskuvissa enemmän. Kehoposititivisuus ei ole mielestäni ainoastaan sitä, että hyväksytään erikokoiset ihmiset ja elämäntyylit. Kehopositiivisuus on sitä, että minä hyväksyn itseni ja haluan tehdä itselleni hyvää, koostani tai kyvyistäni huolimatta. Kehopositiivinen ajattelu auttaa myös painonpudottamisessa terveydellisten syiden takia ja siihen riittää kerralla -5kg! Kehopositiivisuus ei ole lihavuuden ihannoimista, lihavien oman marginaalikulttuurin luomista. Ne ovat ihan omia juttujaan. Kehopositiivisuus on kaikenkokoisten liikkujien hyväksymistä, mukaanottamista ja huomioonottamista esimerkiksi vaatetusteollisuudessa. Kehopositiivisuus on kaikenkokoisten ihmisten välistä luonnollista vuorovaikutusta ilman kehoittelua pudottaa painoa tai kerätä massaa luiden ympärille.

Olen kohta pudottanut painoa sen -5kg alkuperäisestä painostani ja olen siitä todella iloinen. Itsestäni huolehtiminen ei lopu tähän, mutta en tavoittele suuria. Tavoittelen hyvää, itseni näköistä elämää. En inhoa itseäni lipsahtelujen ja nautintojen, vatsamakkaroiden tai huonon kunnon takia. Haluan rakastaa itseni hyvinvoivaksi, kaikista virheistäni huolimatta. En mieti, mikä on ”normaali” mitta naiselle tai miksi en ole piukka fitness urheilija, en edes käytä liikkumisesta sanoja treenaaminen tai urheilu -miksi sitten tavoittelisin fitness kroppaa? Liikun ja pyrin olemaan aktiivinen, muussakin kuin liikunnassa. Elämässä on muutakin kuin hikilenkit ja todellakin muuta kuin sohva, viini ja sipsit. Elämässä on kaikkea kivaa tekemistä, näkemistä ja kokemista. Niitä kohden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *